skip to main content

12 zorgappartementen Beneden-Leeuwen


Aan het monumentale gebouw, waarin al vele jaren het streekmuseum gehuisvest is, zijn twee woonvleugels met appartementen gerealiseerd.

De architectonische opgave was om op het plein een spiegelsymmetrie te bereiken in de nieuwe gevels zodat er een evenwicht ontstaat en het monument, het hoofdgebouw in het midden, versterkt wordt. Het was de uitdaging om met deze symmetrie de appartementen toch allen naar het zuiden te oriënteren. Aan de koude (noord)zijde liggen de galerijen en de slaapkamers van de woningen en aan de warme (zuid)zijde liggen de woonruimtes met balkons.

Lees meer

Zorgappartementen te Beneden-Leeuwen - vooraanzicht
Zorgappartementen te Beneden-Leeuwen met balkon
Zorgappartementen te Beneden-Leeuwen - aanzicht
Galerij en trapopgang
Zijaanzicht zorgappartementen
Straataanzicht
Appartementengebouw
Appartementen en galerij
Zorgappartementen te Beneden-Leeuwen - overzicht
Zorgappartementen te Beneden-Leeuwen -situatie