skip to main content

The Harbour Club


Voor veel mensen in Eindhoven was restaurant “De Karpendonkse Hoeve” een begrip. Voor de nieuwe uitbater “The Harbour Club” hebben we dit voorjaar een restauratie- en verbouwplan uitgewerkt. Momenteel wordt de monumentale boerderij ingrijpend verbouwd en de keuken gemoderniseerd, zodat het restaurant dit najaar de deuren kan openen.

Het oudste deel is de boerderij, maar deze was door de vele verbouwingen en uitbreidingen nog maar slechts ten dele te zien. Na de verbouwing zal de oude boerderij weer in zijn kracht komen te staan, zullen de plattegronden weer afleesbaar zijn en de monumentale gevels beter zichtbaar worden gemaakt. Maar het is natuurlijk ook belangrijk dat er een goed functionerend horecabedrijf mogelijk is. Binnen dit boeiende spanningsveld hebben we een ontwerp gemaakt.

De serre wordt opgeschoven waardoor de boerderij meer zichtbaar wordt vanaf de Karpendonkse Plas-zijde. De serre wordt tevens slanker en transparanter uitgevoerd waardoor het stalgedeelte van de boerderij beter zichtbaar blijft. De aansluiting van de serre op de bestaande boerderij geschiedt met een slank tussendakje waarboven bovenlichten worden geplaatst.

De kap van de boerderij wordt aan de binnenzijde geheel zichtbaar gemaakt, door in het stalgedeelte de verdiepingsvloer weg te halen. Dit geeft veel ruimtelijke kwaliteit. De monumentale spanten worden hersteld en mooi verlicht.
Ook de verdieping van het voormalige woongedeelte wordt weer functioneel gemaakt voor bezoekers.

Door de (verborgen) schoonheid en functionaliteit van de oude boerderij weer zichtbaar te maken ontstaat een waardevermeerdering in de ruimste zin.

Lees meer

Renovatie restaurant met monumentale gevels
Monumentale gevels
Aanzicht restaurant met serre
Restaurant met transparante serre
Renovatie monumentale boerderij