skip to main content

Parochiecentrum Landelinuskerk Empel


Achter de Landelinuskerk te Empel is een parochiecentrum gerealiseerd.
De uitdaging van de opgave was het ontwerpen van een parochiecentrum op respectabele afstand van de monumentale Landelinuskerk. Ook de waardevolle bomen in de tuin moesten behouden worden. Met een redelijk groot programma van eisen van circa 200 m2 en de beschikking over een relatief klein budget moest een mooi maar ook eenvoudig te realiseren gebouw ontstaan.

Het parochiecentrum wordt met een transparante entree verbonden met de bestaande kerk. Het ontwerp van de parochiezaal is in vorm, materialen en constructies krachtig door zijn eenvoud. De toegepaste materialen zorgen ervoor dat het gebouw onderhoudsvriendelijk is. De compacte vorm met grote dakoverstekken maakt dat het gebouw een lichte en paviljoenachtige uitstraling krijgt en ondergeschikt blijft aan de kerk. Door de grote glazen puien en de dakoverstekken staat men in directe visuele verbinding met de kerk en wordt de prachtige tuin met het interieur verbonden. Door de zorgvuldige positionering van het gebouw konden alle bomen gehandhaafd blijven, waardoor meteen een volwassen parkachtige omgeving aanwezig was.

Lees meer

Parochiecentrum Landelinuskerk Empel - transparante entree
Paviljoenachtige uitstraling
Grote dakoverstekken
Parochiezaal Landelinuskerk Empel
Onderhoudsvriendelijk parochiecentrum
Parkachtige omgeving
Aanzicht parochiecentrum Landelinuskerk Empel