skip to main content

Parochiecentrum Lambertuskerk Rosmalen


In het hartje van Rosmalen komt naast de Lambertuskerk op het huidige parkeerplein een nieuw parochiecentrum te staan. Het nieuwe parochiecentrum schikt zich door zijn vorm, hoogte en afmeting goed tussen de bestaande bebouwing. De positionering van het gebouw, op de achterzijde van het perceel, waarborgt het zicht op de Lambertuskerk.

Het gebouw bestaat uit een laag volume in donkere baksteen en twee hoge volumes met een dubbele kap in een grijsbruine kleur. De kopgevels zijn geori├źnteerd naar het plein, hier ligt tevens de hoofdingang van het parochiecentrum en de ingang naar de appartementen. Op de begane grond zijn de ruimtes voor de parochie gelegen en op de verdieping komen twee appartementen. De appartementen hebben ieder een dakterras op het groene platte dak. Aan de voorzijde ontstaat door de aanplanting van bomen, hagen en perken tevens een groene multifunctionele buitenruimte met parkeervoorzieningen voor de parochie.

Lees meer

Parochiecentrum Lambertuskerk Rosmalen - voorzijde
Parochiecentrum Lambertuskerk Rosmalen - achterzijde