skip to main content
Logo Sloven Architectuur
Visie
De gebruiker en de locatie vormen voor Architectenbureau Sloven het vertrekpunt van elk ontwerpproces. Een gebouw zal alleen dan aan de verwachtingen voldoen, als het is afgestemd op het doel waarvoor het wordt gebouwd. Daarom staat functionaliteit bij Architectenbureau Sloven hoog in het vaandel.

Bouwstijl
De stijl van een gebouw wordt geïnspireerd door tal van invloeden uit de architectuur-, kunst- en designwereld, maar ook hier zijn de functie van het gebouw en de context waarin het gebouw wordt geplaatst toonaangevend. Het resultaat? Een gebouw dat zich op een logische dan wel verrassende manier voegt in zijn omgeving.

Het ontwerp
Aan het begin van het ontwerpproces wordt in overleg met opdrachtgever en gebruiker het programma van wensen en eisen in kaart gebracht. Hieruit ontstaat een voorlopig ontwerp van het gebouw met plattegronden en gevels, desgewenst in meerdere varianten. De plattegronden zijn praktisch en toekomstbestendig. De constructie is logisch en eenvoudig. Vormgeving en bouwtechniek bepalen de uitstraling. Materiaal- en kleurgebruik versterken de ontwerpthema’s, maar zijn nooit leidend.
Bij de indeling en inrichting worden vragen beantwoord die praktischer van aard zijn: welke relaties tussen de diverse ruimtes zijn belangrijk en hoe moeten interieur en exterieur op elkaar inspelen? Ook ruimtelijke effecten zoals zichtlijnen, hoogteverschillen en het spel met dag- en kunstlicht zijn belangrijke thema’s.

Duurzaamheid
Er wordt zo mogelijk gekozen voor duurzame materialen. Hierdoor wordt het milieu minder belast, de bouwkwaliteit verbeterd en het onderhoud beheersbaar.Tevens behoudt het gebouw zo door de tijd heen zijn kwaliteit.
Woningen worden conform de uitgangspunten van het passiefhuis ontworpen. Sloven Architectuur is koploper op het gebied van passief bouwen.

Werkwijze
Voor het vervaardigen van tekeningen, bestekken en budgetten wordt gebruik gemaakt van geautomatiseerde programma’s. Hierdoor kan gedurende het hele ontwerpproces flexibel worden gereageerd op complexe vraagstukken en/of nieuwe inzichten. Een werkwijze die voor onze opdrachtgevers efficiënt en kostenbesparend werkt.
Om tot een geïntegreerd geheel te komen werken wij vanaf het eerste begin nauw samen met adviseurs op het gebied van stedenbouw, constructies, bouwfysica, geotechniek, installaties en tuinarchitectuur. De betrokkenheid en onderlinge afstemming van deze disciplines draagt bij tot een optimaal resultaat.

Architectenbureau Sloven geeft uw ambitie de ruimte.
Architectenbureau Sloven zoekt per direct een:


Bouwkundig Tekenaar


Taken: schetsplannen modelleren in SketchUp, uitwerken bouwkundige tekeningen in AutoCAD zoals bestek-/werktekeningen en details, maken van bouwbesluitberekeningen.

Onze ideale collega heeft minimaal drie jaar bewezen bouwkundige tekenervaring en weet wat een functie als technisch tekenaar inhoudt. We zoeken een combinatie van “tekentechnisch vaardig” en “architectonische interesse”. Goed bekend met AutoCAD en SketchUp zijn voorwaarden. De minimale opleidingseis is MBO bouwkunde, bij voorkeur aangevuld met affiniteit voor architectuur. De collega durft initiatieven te nemen, vragen te stellen, nieuwe ideeën te opperen en is collegiaal en een netwerker.

Wil jij bij Architectenbureau Sloven komen werken, dan dien je te beschikken over de volgende eigenschappen:
  • MBO+ met bouwkundige achtergrond;
  • Ten minste 3 jaar aantoonbare ervaring met AutoCAD en SketchUp;
  • Kennis van bouwkundig tekenen, zoals maken van tekeningen voor aanvraag omgevingsvergunning, bestek- en werktekeningen, detailleren;
  • Bij voorkeur kennis van het opstellen van EPG- MPG- en bouwbesluitberekeningen;
  • Praktisch ingesteld;
  • Klantgericht, proactief en affiniteit met commerciële activiteiten;
  • Goede beheersing van het Nederlands in woord en geschrift.
Soort dienstverband: full-time (32 uur/week is bespreekbaar).
Start dienstverband: per direct, in overleg.
Salariëring conform CAO.
Werklocatie: Kerkstraat 22A, 5331 CE Kerkdriel.

Voor meer vragen kun je bellen met Paul Sloven, tel. (0418) 63 91 98

Email je sollicitatie met CV naar info@slovenarchitectuur.nl t.a.v. Paul Sloven.

Stagiaire


Architectenbureau Sloven biedt stagiaires de mogelijkheid het praktische gedeelte van de mbo- of hbo-opleiding te volbrengen. Wij zijn door SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) aangemerkt als ‘Erkend Leerbedrijf’. Bij ons stage lopen betekent dat je meewerkt aan lopende projecten. Je maakt presentaties en technische tekeningen, biedt ondersteuning bij onderzoek en ontwikkeling van nieuwe ideeën, zoals de door ons ontwikkelde “start-woning” en bouwsystemen voor passiefhuizen. Heb je interesse dan vernemen we graag van je.

Logo Erkend leerbedrijf